Magni vestigt een wereldrecord: de hoogste verreiker van de wereld.

Magni heeft dit jaar een nieuw mijlpaal behaald. De hoogste verreiker (Magni RTH 6.51) kan hijsen tot een hoogte van 51 meter, met een maximale laadcapaciteit van 6 ton. Deze machine zou, volgens Magni, de nieuwe oplossing moeten zijn voor de bouw- en industriesector waarbij high-tech verreikers nodig zijn. De boom is samengesteld met 7 sectie en 6 uitbreidbare subsecties.

Magni heeft gekozen om de oplossing te zoeken in de hydraulica. De druk van hydraulische pompen worden gereduceerd waardoor de extreme hoogte kan worden bewerkstelligd. Het materiaal dat voor de arm is gemaakt heeft een hoge weerstand tot Domex 1100 of Hardox 400. Dit zorgt ervoor dat de hoogte kan worden bereikt, maar tegelijkertijd een licht materiaal betreft.

Onder alle omstandigheden helpen de voeten voor een perfecte stabiliteit. De nieuwe verreiker is geschikt voor alle terreingronden. Met de zogenoemde “ground holding” kan de machinist zelf met deze hoogte veilig blijven werken. De tweedelige schaarstabilisatoren zijn ideaal voor gelimiteerde ruimtes. Bij het volledig uitzetten van de voeten heeft de machine de gelegenheid om 360 graden te presteren.

Magni heeft de sectie van de distributeur gebruikt voor het managen van de stabilisatoren waardoor zelfs op millimeters nauwkeurig, onder de zwaarste omstandigheden, het gewicht van de machine gelijkmatig verdeeld kan worden. Het RFID-systeem heeft een automatische herkenning en creëert daarmee een dynamische hijstabel. De verreiker heeft de grote variatie om voor verschillende toepassingen in de bouw- en industriesector gebruikt te worden.

Lees hier het volledige bericht. Wil je meer weten over ons? Bekijk dan onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *