Coronavirus bouw: “Wat te doen als de bouwplaats in het brongebied ligt?”

Op dit moment heerst de crisis rondom de coronavirus in de bouw. Wat betekent dit straks voor de bouwplaats? Wat voor maatregelen moet je treffen? Als organisatie wil je jouw medewerkers niet blootstellen aan de het nieuwe virus. De voorbereidingen worden al getroffen voor onbekende tijden door het coronavirus. Tegelijkertijd is het ook verstandig elkaar niet gek te maken.

Momenteel worden met name evenementen binnen de sport en beurzen afgeblazen. Grotere gevolgen heeft de coronavirus, voor Nederland, nog niet. Kijkend naar de aanvoer van componenten vanuit landen zoals Korea, Japan of China zien organisaties wel een kleine schaarste ontstaan. Nog niet zorgwekkend genoeg om tot serieuze prijsverhogingen te gaan.

Lange termijn effect

Op iets langere termijn zou ook voor de lithium-ion batterijen een tekort kunnen ontstaan. Deze worden namelijk allemaal gemaakt in China. Echter, voor typische bouwmaterialen zal de handelsstromen niet stageneren. Dit komt doordat de zand, cement, hout en andere bulkmaterialen vaak niet meer dan twee- of driehonderd kilometer worden getransporteerd. China is hiervoor te ver. Ook voor Noord-Italië, wat de nieuwe bron is in Europa, hoeft men geen zorgen te maken. Er zijn genoeg alternatieven uit andere Europese regio`s.

Wat voor effect coronavirus binnen de bouw gaat hebben kan niet worden voorzien. Verrassingen zijn niet uitgesloten. Dat Nederland door de virus op slot komt te staan, is waarschijnlijk niet aan de orde. Mocht dit echt gebeuren, dan zijn er andere zaken van groter belang. De eerste vragen beginnen zich als te verzamelen. Heb je een vraag hoe je adequaat moet regeren op de coronavirus? Bouwend Nederland heeft een FAQ opgesteld om jouw vragen te beantwoorden. Lees hier de FAQ.

Wil je meer lezen over Van Kalmthout Detachering? Bekijk dan hier de onze andere artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *